zdjecia rodzinne

Zupa wiśniowa


Składniki:

1,5 litra wody,
3-4 łyzki cukru,
odrobina soli,
50 dag wiśni (najlepiej bez pestek),
szklanka śmietanki,
2 łyżki mąki,
makaron.

Wykonanie:

Zagotować wodę z cukrem i solą. Włożyć umyte wiśnie. Gotować kilka minut.
W śmietance rozmieszać mąkę (dokładnie, żeby nie było grudek), wlać do tego kilka łyżek gorącego wywaru owocowego, zamieszać i przelać do garnka. Zagotować. Podawać z ugotowanym makaronem.

Rada. Można użyć owoce mrożone.

Kategorie: zupydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-03-05
Pierogi leniwe do tej zupy zamiast makaronu - pyszności. Zachęcam do wypróbowania.
Gość , 2010-03-05
Zupa, którą uwielbia moja rodzinka. Czasem używam kompotu wisniowego. Daję wtedy mniej wody(ok.1l), a jest jeszcze lepsza. POLECAM!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach