zdjecia rodzinne

Pieczeń rzymska


Składniki:

500g mięsa mielonego (po połowie wieprzowego i wołowego),
drobno posiekana cebula,
1 ząbek czosnku,
2 jajka,
3 łyżki keczupu,
2 łyżeczki przyprawy do mięs,
sól,
pieprz,
mielona papryka,
5 plasterków boczku,
1 bułka namoczona w wodzie.

Wykonanie:

Mięso, odciśniętą bułkę, keczup, cebulkę, jajka, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą. Z wyrobionej masy mięsnej uformować owal, włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć plastrami boczku. Piec bez przykrycia ok. 40 minut (bez przykrycia). Po upieczeniu wyjąć, owinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut.
Przełożyć na półmisek, przybrać sałatą, ogórkiem, plasterkami pomidora.
Podawać z ziemniakami lub na zimno, jako dodatek do sałat


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą