zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''kokosanki''


Składniki:

1 jajko
10 dag miodu
5 dag masła
sok z 1 cytryny
10 dag maki pszennej razowej
10 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Jajko utrzeć, dodać miód, masło, skórkę i sok z cytryny.
Wymieszać wiórki z maką i połączyć z ukręconą masą.
Pozostawić na 30 minut, następnie formować małe ciasteczka i kłaść na wysmarowaną blachę.
Piec do zarumienienia w nagrzanym piekarniku.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami