zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''kokosanki''


Składniki:

1 jajko
10 dag miodu
5 dag masła
sok z 1 cytryny
10 dag maki pszennej razowej
10 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Jajko utrzeć, dodać miód, masło, skórkę i sok z cytryny.
Wymieszać wiórki z maką i połączyć z ukręconą masą.
Pozostawić na 30 minut, następnie formować małe ciasteczka i kłaść na wysmarowaną blachę.
Piec do zarumienienia w nagrzanym piekarniku.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)