zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''kokosanki''


Składniki:

1 jajko
10 dag miodu
5 dag masła
sok z 1 cytryny
10 dag maki pszennej razowej
10 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Jajko utrzeć, dodać miód, masło, skórkę i sok z cytryny.
Wymieszać wiórki z maką i połączyć z ukręconą masą.
Pozostawić na 30 minut, następnie formować małe ciasteczka i kłaść na wysmarowaną blachę.
Piec do zarumienienia w nagrzanym piekarniku.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju