zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''kokosanki''


Składniki:

1 jajko
10 dag miodu
5 dag masła
sok z 1 cytryny
10 dag maki pszennej razowej
10 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Jajko utrzeć, dodać miód, masło, skórkę i sok z cytryny.
Wymieszać wiórki z maką i połączyć z ukręconą masą.
Pozostawić na 30 minut, następnie formować małe ciasteczka i kłaść na wysmarowaną blachę.
Piec do zarumienienia w nagrzanym piekarniku.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Bitki

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory