zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''kokosanki''


Składniki:

1 jajko
10 dag miodu
5 dag masła
sok z 1 cytryny
10 dag maki pszennej razowej
10 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Jajko utrzeć, dodać miód, masło, skórkę i sok z cytryny.
Wymieszać wiórki z maką i połączyć z ukręconą masą.
Pozostawić na 30 minut, następnie formować małe ciasteczka i kłaść na wysmarowaną blachę.
Piec do zarumienienia w nagrzanym piekarniku.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci