zdjecia rodzinne

Biszkopt cappuccino


Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki octu
Masa budyniowa:
2 budynie o smaku śmietankowym
1,5 szklanki mleka
1 kostka masła lub margaryny
Masa kawowa:
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
1 szklanka mleka
3 saszetki kawy cappuccino

Wykonanie:

Najpierw przygotowywujemy biszkopt.
Białka ubić na pianę, dodać cukier, następnie żółtka, jeszcze przez chwilę ubijać. Następnie delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenie i octem. Wyłożyć do nasmarowanej blachy. Piec w temp. 160 st. C przez 35-40 minut. Ostudzić.
Na biszkopt nałożyć masę budyniową.
Budynie ugotować, przestudzić, połączyć z rozmiękczoną margaryną.
Następnie na masę budyniową wyłożyć masę kawową.
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (100ml), ostudzić i połączyć z masą kawową.
Gotowe ciasto można posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego :)

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki