zdjecia rodzinne

Biszkopt cappuccino


Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki octu
Masa budyniowa:
2 budynie o smaku śmietankowym
1,5 szklanki mleka
1 kostka masła lub margaryny
Masa kawowa:
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
1 szklanka mleka
3 saszetki kawy cappuccino

Wykonanie:

Najpierw przygotowywujemy biszkopt.
Białka ubić na pianę, dodać cukier, następnie żółtka, jeszcze przez chwilę ubijać. Następnie delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenie i octem. Wyłożyć do nasmarowanej blachy. Piec w temp. 160 st. C przez 35-40 minut. Ostudzić.
Na biszkopt nałożyć masę budyniową.
Budynie ugotować, przestudzić, połączyć z rozmiękczoną margaryną.
Następnie na masę budyniową wyłożyć masę kawową.
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (100ml), ostudzić i połączyć z masą kawową.
Gotowe ciasto można posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego :)

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką