zdjecia rodzinne

Matiasy (płaty śledziowe) z jabłkiem, w śmietanie


Składniki:

50 dkg matiasów,
1 cebula,
2 duże jabłka,
200ml śmietany(kwaśnej),
sól,
cukier,
pieprz,
sok z cytryny,
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

Każdy z płatów śledziowych podzielić na 3-4 części, ułożyć na salaterce, Jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobniutko posiekać. Jabłko i cebulę połączyć ze śmietaną, dodać do smaku sól, cukier, sok z cytryny.Matiasy zalać sosem śmietanowym. Wszystko dokładnie wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.



Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


basia , 2011-12-19
super pyszne :-)
Gość , 2011-12-18
Bardzo pyszne, z jabłkiem, smaczne:)
Gość , 2010-03-12
Na Wielki Tydzień (i nietylko) p o l e c a m
Gość , 2010-03-12
śledzie z jabłkami? Byłam sceptyczna, ale myliłam się. Pychotka!!!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Bitki

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa