zdjecia rodzinne

Buraczki zasmażane


Składniki:

1 kg buraków
3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
3 łyżki soku z cytryny
sól ,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Sposób wykonania :

Buraki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce ze średnimi otworami.
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przelać do buraczków, wymieszać, chwilę przesmażyć i odstawić. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku..



Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)