zdjecia rodzinne

Buraczki zasmażane


Składniki:

1 kg buraków
3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
3 łyżki soku z cytryny
sól ,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Sposób wykonania :

Buraki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce ze średnimi otworami.
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przelać do buraczków, wymieszać, chwilę przesmażyć i odstawić. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku..



Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach