zdjecia rodzinne

Buraczki zasmażane


Składniki:

1 kg buraków
3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
3 łyżki soku z cytryny
sól ,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Sposób wykonania :

Buraki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce ze średnimi otworami.
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przelać do buraczków, wymieszać, chwilę przesmażyć i odstawić. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku..



Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem