zdjecia rodzinne

Lazanie z warzywami (rolowane)


Składniki:

10 płatków lazanii,
3 marchewki,
2 pomidor,
1 duży kabaczek,
2 cebule,
1 pęczek natki pietruszki (lub koperku),
1/2 szklanki soku pomidorowego,
5-6 łyżek keczupu (np. pikantnego),
3 łyżki oleju,
1 łyżka masła,
sól, pieprz

Wykonanie:

Kabaczek umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę.
Marchewki oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Natkę pietruszki opłukać, osączyć i drobno posiekać.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.
Na patelnię dołożyć cukinię i marchewkę, zamieszać, smażyć kilka minut. Dołożyć pomidory obrane ze skórki i podzielone na cząstki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Płatki lazanii wkładać partiami do osolonego wrzątku, gotować 3 - 5 minut.
Osączyć, ułożyć pojedynczo do wystudzenia.
Każdy płat przekroić na pół ( wzdłuż).
Na połówki lazanii położyć warzywa, posypać posiekaną natką lub koperkiem, zwinąć rulony.
Ułożyć je w formie żaroodpornej posmarowanej masłem.
Zalać sokiem pomidorowym, zapiekać 15 minut w 180ºC.

Kabaczek można zastapić cukinią (jasną)



Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-03-12
Ta potrawa jest wspaniała. Polecam.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe