zdjecia rodzinne

Filet drobiowy z ryżem


Składniki:

2 woreczki ryżu,
30 dag piersi z kurczaka,
1/2 kg drobnych pieczarek,
1 papryka czerwona,
1 papryka żółta,
2 cebule,
1-2 ogórki kiszone,
3/4 szklanki śmietanki,
2 łyżki mąki pszennej,
sól,
pieprz,
papryka mielona (ostra),
natka pietruszki,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć i ugotować w wodzie z kostką bulionową. Pokroić w kostkę. Pieczarki umyć osuszyć, pokroic w talarki. Cebule pokroić w kostkę i przesmazyć razem z pieczarkami na oleju. Dołozyc papryki pokrojone w kosteczki, doprawic sola i pieprzemi smażyć do miękkosci. Dodać pokrojony flet z kurczaka. Wszystko razem wymieszać, dołożyć posiekane ogórki. Wlać 1/2 szklanki bulionu, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietance. Zagotować. Na sam koniec posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Podawać zryżem ugotowanym do miękkości w osolonej wodzie.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach