zdjecia rodzinne

Papryki z nadzieniem


Składniki:

6 strąków papryki ( po 2 zielone, czerwone, żółte),
50 dag mięsa mielonego,
2 cebule,
1 woreczek ryżu,
1 jajko,
sól,
pieprz,
drobno posiekana natka pietruszki,
olej,
½ szklanki śmietanki,
1 łyżeczka mąki,
2 łyżki keczupu.

Wykonanie:

Ryż ugotować w wodzie z odrobiną soli. Wystudzić.
Do miseczki przełożyć mięso mielone, dodać jajko, ugotowany ryż, drobniutko pokrojone cebule (można je zmielić razem z mięsem), przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i wyrobić na jednolitą masę.
Masę mięsną przełożyć do umytych i pozbawionych ziaren papryk.
Napełnione papryki poukładać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zapiekać w piekarniku ok. 25 minut. Następnie śmietanę wymieszać z keczupem, mąką i polać papryki. Zapiekać jeszcze ok. 10 minut. Podawać z zielona sałatą.



Kategorie: mięsazapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-06-23
Papryki  z nadzieniem A tutaj przygotowane papryki do pieczenia. Zielonych nie było w sklepie wiec wykorzystałam 3 żółte i 3 czerwone.
Herubinek , 2010-06-23
Papryki  z nadzieniem Potwierdzam: danie bardzo smaczne. Aczkolwiek następnym razem dam trochę mniej mięsa a więcej ryżu.
Gość , 2010-06-06
Wypróbowałam. Wspaniałe danie
Gość , 2010-05-31
Smaczne i takie proste w wykonaniu.
Gość , 2010-05-31
Polecam, bardzo smaczne:)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa