zdjecia rodzinne

Ryżowa zapiekanka z bananami


Składniki:

1 szklanka pelnego ryżu
2 szklanki wody
4 banany
1/2 szklanki rodzynek
cynamon
rum (niekoniecznie)
masło

Wykonanie:

Ugotować ryż na sypko.
Namoczyć rodzynki przez 20 minut w gorącej wodzie. Obrać i pokorić banany w plasterki.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać na przemian ryż, rodzynki i banany.
Skropić rumem i zapiec w piekarniku przez 20 minut.
Podawać z polewą czekoladową.

Kategorie: zapiekankideserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju