zdjecia rodzinne

Filety drobiowe w śmietanie


Składniki:

4 filety z kurczaka,
25 dag malutkich pieczarek,
Szklanka śmietany,
3 łyżki masła,
sól, pieprz,
sok z 1 cytryny.

Wykonanie:

Filety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na patelni na 2 łyżkach masła. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki (w całości lub jeśli ktoś woli przekrojone), resztę masła, posolić, zalać śmietaną. Wstawić do gorącego piekarnika i dusić około 30 minut. Doprawić sokiem z cytryny.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i dowolnymi surówkami.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej