zdjecia rodzinne

Fasolka z sosem jogurtowym


Składniki:

1 puszka fasolki szparagowej,
2 pomidory,
1 pęczek cebulki dymki,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Sos jogurtowy
mały pojemnik jogurtu naturalnego,
6 łyżek śmietany,
2 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz, cukier do smaku.

Wykonanie:

Fasolkę odsączyć. Dymki pokroić w cienkie krążki, pomidory w niewielkie ćwiartki. wymieszać z fasolką.
Jogurt utrzeć ze śmietanką i sokiem z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Sałatkę polać sosem i udekorowac posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Pierwszy raz (ale nie ostatni) podałam tak fasolkę do obiadu. Pycha. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska