zdjecia rodzinne

Fasolka z sosem jogurtowym


Składniki:

1 puszka fasolki szparagowej,
2 pomidory,
1 pęczek cebulki dymki,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Sos jogurtowy
mały pojemnik jogurtu naturalnego,
6 łyżek śmietany,
2 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz, cukier do smaku.

Wykonanie:

Fasolkę odsączyć. Dymki pokroić w cienkie krążki, pomidory w niewielkie ćwiartki. wymieszać z fasolką.
Jogurt utrzeć ze śmietanką i sokiem z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Sałatkę polać sosem i udekorowac posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Pierwszy raz (ale nie ostatni) podałam tak fasolkę do obiadu. Pycha. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa