zdjecia rodzinne

Filet z indyka z niespodzianką


Składniki:

8 plastrów z piersi indyczej,
4 plastry szynki,
4 plastry sera żółtego,
2 łyżki startego parmezanu,
olej do smażenia,
2 łyżki masła,
2 jajka,
1 cytryna
sól i pieprz do smaku,
natka pietruszki.

Wykonanie:

Mięso opłukać, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Na 4 plastry położyć po plastrze szynki i sera. Przykryć plastrem mięsa z indyka i delikatnie przycisnąć (szczególnie brzegi). Obtoczyć ze wszystkich stron w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor( ze wszystkich stron). Na każdy plaster mięsa położyć pół łyżki masła. Przykryć i odstawić na 5 minut. Podawać z drobniutko posiekaną natką i udekorować cytryną pokrojoną w ćwiartki.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Bardzo dobre. Dzięki za wspaniały przepis.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza