zdjecia rodzinne

Filet z indyka z niespodzianką


Składniki:

8 plastrów z piersi indyczej,
4 plastry szynki,
4 plastry sera żółtego,
2 łyżki startego parmezanu,
olej do smażenia,
2 łyżki masła,
2 jajka,
1 cytryna
sól i pieprz do smaku,
natka pietruszki.

Wykonanie:

Mięso opłukać, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Na 4 plastry położyć po plastrze szynki i sera. Przykryć plastrem mięsa z indyka i delikatnie przycisnąć (szczególnie brzegi). Obtoczyć ze wszystkich stron w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor( ze wszystkich stron). Na każdy plaster mięsa położyć pół łyżki masła. Przykryć i odstawić na 5 minut. Podawać z drobniutko posiekaną natką i udekorować cytryną pokrojoną w ćwiartki.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Bardzo dobre. Dzięki za wspaniały przepis.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska