zdjecia rodzinne

Kotlety schabowe w kukurydzianych płatkach.


Składniki:

5 kotletów schabowych (wieprzowych),
15 dag płatków kukurydzianych,
2 jajka,
2łyżki śmietanki,
3 łyżki mąki pszennej,
sól i pieprz,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Mięso umyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Płatki kukurydziane lekko rozdrobnić. Jajka rozmieszać razem ze śmietaną.
Kotlety obtoczyć w mące, potem w jajkach, a na końcu w płatkach. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i surówką..


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


danuta , 2012-05-01
najlepsze z płatkami z miodem
Gość , 2010-03-27
Też tak panieruję kotlety. Dzięki temu panierka nie wypija dużo tłuszczu.
Kucharka , 2010-03-26
Czasem kotlety schabowe zamieniam na filety kurczaka lub płaty z piersi indyczych.