Kotlety schabowe w kukurydzianych płatkach.
Składniki:
5 kotletów schabowych (wieprzowych),15 dag płatków kukurydzianych,
2 jajka,
2łyżki śmietanki,
3 łyżki mąki pszennej,
sól i pieprz,
olej do smażenia.
Wykonanie:
Mięso umyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Płatki kukurydziane lekko rozdrobnić. Jajka rozmieszać razem ze śmietaną.Kotlety obtoczyć w mące, potem w jajkach, a na końcu w płatkach. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i surówką..
Kategorie: mięsa,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
danuta , 2012-05-01
najlepsze z płatkami z miodem
najlepsze z płatkami z miodem
Kucharka
, 2010-03-26
Czasem kotlety schabowe zamieniam na filety kurczaka lub płaty z piersi indyczych.
Czasem kotlety schabowe zamieniam na filety kurczaka lub płaty z piersi indyczych.