zdjecia rodzinne

Zupa krem ze szpinaku


Składniki:

1-1,5l bulionu warzywnego
400g mrożonego szpinaku
20g masła
1 łyzka mąki
pół szklanki słodkiej śmietanki
1 ząbek czosnku
sół i pieprz do smaku
5 kromek bułki
50g sera żółtego
koper

Wykonanie:

Bulion zagotować razem ze szpinakiem. Dodac roztarty z solą czosnek. Zmiksować, doprawic masłem zmieszanym z mąka (masło roztopić w rondelku dosypać makę i rozprowadzić z kilkoma łyżkami bulionu), powtórnie zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą zupę przed podaniem doprawić śmietanką i posiekanym koperkiem.
Oddzielnie przygotować grzeanki z serem. Kromki bułki posypać startym żołtym sere i zapiekać w piekarniku w temp 180stopni aż ser się roztopi.



Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy