zdjecia rodzinne

Zupa krem ze szpinaku


Składniki:

1-1,5l bulionu warzywnego
400g mrożonego szpinaku
20g masła
1 łyzka mąki
pół szklanki słodkiej śmietanki
1 ząbek czosnku
sół i pieprz do smaku
5 kromek bułki
50g sera żółtego
koper

Wykonanie:

Bulion zagotować razem ze szpinakiem. Dodac roztarty z solą czosnek. Zmiksować, doprawic masłem zmieszanym z mąka (masło roztopić w rondelku dosypać makę i rozprowadzić z kilkoma łyżkami bulionu), powtórnie zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą zupę przed podaniem doprawić śmietanką i posiekanym koperkiem.
Oddzielnie przygotować grzeanki z serem. Kromki bułki posypać startym żołtym sere i zapiekać w piekarniku w temp 180stopni aż ser się roztopi.



Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


ispCTOqH , 2018-12-21
a6SbVi Thanks-a-mundo for the article.Really looking forward to read more.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą