zdjecia rodzinne

Zupa krem ze szpinaku


Składniki:

1-1,5l bulionu warzywnego
400g mrożonego szpinaku
20g masła
1 łyzka mąki
pół szklanki słodkiej śmietanki
1 ząbek czosnku
sół i pieprz do smaku
5 kromek bułki
50g sera żółtego
koper

Wykonanie:

Bulion zagotować razem ze szpinakiem. Dodac roztarty z solą czosnek. Zmiksować, doprawic masłem zmieszanym z mąka (masło roztopić w rondelku dosypać makę i rozprowadzić z kilkoma łyżkami bulionu), powtórnie zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą zupę przed podaniem doprawić śmietanką i posiekanym koperkiem.
Oddzielnie przygotować grzeanki z serem. Kromki bułki posypać startym żołtym sere i zapiekać w piekarniku w temp 180stopni aż ser się roztopi.



Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem