zdjecia rodzinne

Mrówkowiec (z suchym makiem)


Składniki:

1kostka margaryny,
6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
¾ szklanki suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek migdałowy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku i porcjami mąkę. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać olejek i wsypać suchy mak. Utrzeć wszystko razem.
Mrówkowiec przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez około 60 minut


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)