zdjecia rodzinne

Mrówkowiec (z suchym makiem)


Składniki:

1kostka margaryny,
6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
¾ szklanki suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek migdałowy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku i porcjami mąkę. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać olejek i wsypać suchy mak. Utrzeć wszystko razem.
Mrówkowiec przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez około 60 minut


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach