zdjecia rodzinne

Mrówkowiec (z suchym makiem)


Składniki:

1kostka margaryny,
6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
¾ szklanki suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek migdałowy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku i porcjami mąkę. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać olejek i wsypać suchy mak. Utrzeć wszystko razem.
Mrówkowiec przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez około 60 minut


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem