zdjecia rodzinne

Śledzie ,,po fińsku”


Składniki:

4 matjasy,
pół puszki groszku zielonego,
1 cebulka,
200ml śmietanki,
1 łyżeczka ostrej musztardy,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
1 łyżeczka cukru pudru.

Wykonanie:

Śledzie wymoczyć i pokroić w 3 cm paski. Śmietankę ubić, dodać musztardę, curry, cukier, drobniutko pokrojoną cebulkę, natkę pietruszki. Wszystko razem wymieszać. Na półmisek wysypujemy odsączony groszek, układamy wokół pokrojone śledzie i zalewamy masą przygotowaną ze śmietany. Potrawę przygotowujemy godzinę przed podaniem.

Kategorie: rybyprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Bitki

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami