Śledzie ,,po fińsku”
Składniki:
4 matjasy,pół puszki groszku zielonego,
1 cebulka,
200ml śmietanki,
1 łyżeczka ostrej musztardy,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
1 łyżeczka cukru pudru.
Wykonanie:
Śledzie wymoczyć i pokroić w 3 cm paski. Śmietankę ubić, dodać musztardę, curry, cukier, drobniutko pokrojoną cebulkę, natkę pietruszki. Wszystko razem wymieszać. Na półmisek wysypujemy odsączony groszek, układamy wokół pokrojone śledzie i zalewamy masą przygotowaną ze śmietany. Potrawę przygotowujemy godzinę przed podaniem.Kategorie: ryby, przekąski, Wielkanoc,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
VupijcHFYMXDSDuwzQ , 2018-12-21
QTPUaZ Thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.
QTPUaZ Thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.