zdjecia rodzinne

Sałatka z winogron i kapusty pekińskiej


Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej,
30 dag winogron (ciemnych lub zielonych),
3 mandarynki,
sok z jednej cytryny,
kilka łyżek oliwy z oliwek,
sól i cukier do smaku.

Wykonanie:

Kapustę dokładnie umyć i poszatkować (niezbyt drobno) lub pokroić.
Winogrona umyć, przekroić na połówki ( ewentualnie usunąć pestki), mandarynki podzielić na małe cząstki. Wszystkie owoce przełożyć do kapusty pekińskiej. Polać oliwą, sokiem z cytryny i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem pudrem.


Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-07
A jak wspaniale smakuje!!!!! Warto spróbować. Polecam!
Gość , 2010-04-07
u lala, pysznie brzmi


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka