zdjecia rodzinne

Sałatka z winogron i kapusty pekińskiej


Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej,
30 dag winogron (ciemnych lub zielonych),
3 mandarynki,
sok z jednej cytryny,
kilka łyżek oliwy z oliwek,
sól i cukier do smaku.

Wykonanie:

Kapustę dokładnie umyć i poszatkować (niezbyt drobno) lub pokroić.
Winogrona umyć, przekroić na połówki ( ewentualnie usunąć pestki), mandarynki podzielić na małe cząstki. Wszystkie owoce przełożyć do kapusty pekińskiej. Polać oliwą, sokiem z cytryny i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem pudrem.


Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-07
A jak wspaniale smakuje!!!!! Warto spróbować. Polecam!
Gość , 2010-04-07
u lala, pysznie brzmi


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory