zdjecia rodzinne

Sałatka z winogron i kapusty pekińskiej


Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej,
30 dag winogron (ciemnych lub zielonych),
3 mandarynki,
sok z jednej cytryny,
kilka łyżek oliwy z oliwek,
sól i cukier do smaku.

Wykonanie:

Kapustę dokładnie umyć i poszatkować (niezbyt drobno) lub pokroić.
Winogrona umyć, przekroić na połówki ( ewentualnie usunąć pestki), mandarynki podzielić na małe cząstki. Wszystkie owoce przełożyć do kapusty pekińskiej. Polać oliwą, sokiem z cytryny i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i cukrem pudrem.


Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-07
A jak wspaniale smakuje!!!!! Warto spróbować. Polecam!
Gość , 2010-04-07
u lala, pysznie brzmi


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory