zdjecia rodzinne

Sałatka z filetów z piersi kurczaka


Składniki:

1 podwójny filet,
½ opakowania przyprawy GYROS,
½ puszki groszku konserwowanego,
½ puszki kukurydzy konserwowej,
kilka łyżek oliwy (lub oleju),
3 łyżki majonezu.

Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki. Obsypać przyprawą GYROS i polać 3-4 łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Po tym czasie przełożyć filet na rozgrzaną patelnię (razem z marynatą) i smażyć ze wszystkich stron około 5 minut. Przełożyć do miseczki i dobrze ostudzić. Dołożyć osączony groszek, kukurydzę i 2 – 3 łyżki majonezu. Wymieszać.


Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-09
Sałatka pyszna. Przygotowałam błyskawicznie dla niespodziewanych gości. Byli nią zachwyceni.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach