zdjecia rodzinne

Sałatka z filetów z piersi kurczaka


Składniki:

1 podwójny filet,
½ opakowania przyprawy GYROS,
½ puszki groszku konserwowanego,
½ puszki kukurydzy konserwowej,
kilka łyżek oliwy (lub oleju),
3 łyżki majonezu.

Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki. Obsypać przyprawą GYROS i polać 3-4 łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Po tym czasie przełożyć filet na rozgrzaną patelnię (razem z marynatą) i smażyć ze wszystkich stron około 5 minut. Przełożyć do miseczki i dobrze ostudzić. Dołożyć osączony groszek, kukurydzę i 2 – 3 łyżki majonezu. Wymieszać.


Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-09
Sałatka pyszna. Przygotowałam błyskawicznie dla niespodziewanych gości. Byli nią zachwyceni.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej