zdjecia rodzinne

Sałatka z filetów z piersi kurczaka


Składniki:

1 podwójny filet,
½ opakowania przyprawy GYROS,
½ puszki groszku konserwowanego,
½ puszki kukurydzy konserwowej,
kilka łyżek oliwy (lub oleju),
3 łyżki majonezu.

Wykonanie:

Filety z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki. Obsypać przyprawą GYROS i polać 3-4 łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Po tym czasie przełożyć filet na rozgrzaną patelnię (razem z marynatą) i smażyć ze wszystkich stron około 5 minut. Przełożyć do miseczki i dobrze ostudzić. Dołożyć osączony groszek, kukurydzę i 2 – 3 łyżki majonezu. Wymieszać.


Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-09
Sałatka pyszna. Przygotowałam błyskawicznie dla niespodziewanych gości. Byli nią zachwyceni.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza