zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach