zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)