zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach