zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe