zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką