zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza