zdjecia rodzinne

Ciasto na pierogi


Składniki:

2 szkalnki mąki,
2 łyżki oliwy,
1 jajko,
szczypta soli.

Wykonanie:

Z podanych składników wystarczy zagnieść ciasto, cienko rozwałkowac, wyciąć szklanką krążki i nakładać dowolnym nadzieniem lub farszem. Po nałożeniu farszu dobrze skleić brzegi - mocno dociskać palcami lub przycisnąć dookoła widelcem.
Gotować w osolonej wodzie (3 minuty po wypłynięciu na wierzch).

Kategorie: mącznedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory