zdjecia rodzinne

Pomidory faszerowane pastą z tuńczyka


Składniki:

4-6 dużych, twardych pomidorów,
3 ząbki czosnku,
około 150ml (połowa małego słoika) majonezu,
1 puszka tuńczyka (w oleju, sosie własnym – do wyboru),
Sól, pieprz do smaku
1 mały pęczek selera naciowego,
2 jajka gotowane na twardo,
kilka czarnych oliwek (bez pestek),
liście sałaty,
natka pietruszki,
4 małe korniszony.

Wykonanie:

Obciąć wierzch pomidorów i środek wyjąć łyżeczką. Zmiażdżyć czosnek, połączyć majonezem i doprawić solą i pieprzem. Osączyć tuńczyka, rozdrobnić i zmiksować z połową majonezu z czosnkiem. Dodać posiekany drobno seler naciowy.
Wnętrze pomidora napełnić pastą z tuńczyka.
Talerz wyłożyć liśćmi sałaty. Ułożyć pomidory, przybrać majonezem i posiekaną drobniutko natką. Udekorować jajkami pokrojonymi w ćwiartki, oliwkami i pokrojonymi w kosteczkę korniszonami.


Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami