zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku.

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryż ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju