zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku.

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryż ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą