zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku.

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryż ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory