zdjecia rodzinne

Filet dorsza w płaszczyku jajeczno – serowym


Składniki:

4 filety z dorsza,
2 jajka,
2 łyżki gęstej śmietany,
3 łyżki startego parmezanu (lub innego żółtego sera),
mąka do obtoczenia,
sól i pieprz,
kilka łyżek oliwy,
1 łyżka masła.

Wykonanie:

Filet z ryby umyć (można podzielić na mniejsze kawałki), natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Roztrzepać jajka ze śmietaną i startym serem, obtoczyć w tym dokładnie filety z ryb.
Rozgrzać oliwę z masłem na patelni i na średnim ogniu smażyć filety po 4 minuty z każdej strony. Usmażone filety z ryb podawać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Wspaniale smakują też ze sosem pomidorowym.



Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-23
jesc rybe to samo zdrowie a nalepsza to z ryb wegorz
Gość , 2010-11-23
jest ok
Mirka , 2010-04-16
Dziś zrobiłam filety wg tego przepisu. Nie był to dorsz, ale morszczuk. Wspaniałe danie. Polecam wszystkim.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe