zdjecia rodzinne

Filet dorsza w płaszczyku jajeczno – serowym


Składniki:

4 filety z dorsza,
2 jajka,
2 łyżki gęstej śmietany,
3 łyżki startego parmezanu (lub innego żółtego sera),
mąka do obtoczenia,
sól i pieprz,
kilka łyżek oliwy,
1 łyżka masła.

Wykonanie:

Filet z ryby umyć (można podzielić na mniejsze kawałki), natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Roztrzepać jajka ze śmietaną i startym serem, obtoczyć w tym dokładnie filety z ryb.
Rozgrzać oliwę z masłem na patelni i na średnim ogniu smażyć filety po 4 minuty z każdej strony. Usmażone filety z ryb podawać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Wspaniale smakują też ze sosem pomidorowym.



Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-23
jesc rybe to samo zdrowie a nalepsza to z ryb wegorz
Gość , 2010-11-23
jest ok
Mirka , 2010-04-16
Dziś zrobiłam filety wg tego przepisu. Nie był to dorsz, ale morszczuk. Wspaniałe danie. Polecam wszystkim.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe