zdjecia rodzinne

Zupa serowa


Składniki:

1,5 l wywaru warzywnego lub wody
4 serki topione (400g)
100g szynki wędzonej
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
grzanki
pieprz, sól

Wykonanie:

Wędlinę i cebulę pokroić w drobne paseczki.
Czosnek posiekać.
Wszystko wymieszać i przysmażyć na oleju.
Następnie zalać wywarem i dodać serki topione.
Chwilę gotować i przyprawić do smaku.
Podawać w miseczkach z grzankami.
Jeśli używaliśmy wody zamiast wywaru to dodać kostki rosołowe.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe