zdjecia rodzinne

Pałeczki z kurczaka w głębokim tłuszczu.


Składniki:

6 pałek kurczaka,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
3 łyżki bułki tartej,
sól
pieprz do smaku,
olej dosmażenia ( w głębokim naczyniu lub we frytkownicy).

Wykonanie:

Umyć pałki i wyjąć kości. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z solą i pieprzem. Pałki obtoczyć kolejno w mące, jajku i tartej bułce.
W wysokim naczyniu lub (najlepiej) frytkownicy rozgrzać olej. Do koszyczka włożyć mięso. Smażyć ok.15 minut.
Podawać z frytkami, keczupem i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)