zdjecia rodzinne

Pałeczki z kurczaka w głębokim tłuszczu.


Składniki:

6 pałek kurczaka,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
3 łyżki bułki tartej,
sól
pieprz do smaku,
olej dosmażenia ( w głębokim naczyniu lub we frytkownicy).

Wykonanie:

Umyć pałki i wyjąć kości. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z solą i pieprzem. Pałki obtoczyć kolejno w mące, jajku i tartej bułce.
W wysokim naczyniu lub (najlepiej) frytkownicy rozgrzać olej. Do koszyczka włożyć mięso. Smażyć ok.15 minut.
Podawać z frytkami, keczupem i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


USOQQSMLyyUTFG , 2018-12-20
5kAG7h Very good article.Really looking forward to read more. Will read on


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej