zdjecia rodzinne

Pałeczki z kurczaka w głębokim tłuszczu.


Składniki:

6 pałek kurczaka,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
3 łyżki bułki tartej,
sól
pieprz do smaku,
olej dosmażenia ( w głębokim naczyniu lub we frytkownicy).

Wykonanie:

Umyć pałki i wyjąć kości. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z solą i pieprzem. Pałki obtoczyć kolejno w mące, jajku i tartej bułce.
W wysokim naczyniu lub (najlepiej) frytkownicy rozgrzać olej. Do koszyczka włożyć mięso. Smażyć ok.15 minut.
Podawać z frytkami, keczupem i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach