zdjecia rodzinne

Pałeczki z kurczaka w głębokim tłuszczu.


Składniki:

6 pałek kurczaka,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
3 łyżki bułki tartej,
sól
pieprz do smaku,
olej dosmażenia ( w głębokim naczyniu lub we frytkownicy).

Wykonanie:

Umyć pałki i wyjąć kości. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z solą i pieprzem. Pałki obtoczyć kolejno w mące, jajku i tartej bułce.
W wysokim naczyniu lub (najlepiej) frytkownicy rozgrzać olej. Do koszyczka włożyć mięso. Smażyć ok.15 minut.
Podawać z frytkami, keczupem i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


QOMPYrrHgQ , 2021-03-02
2bj56C Utterly indited written content , thankyou for information.
USOQQSMLyyUTFG , 2018-12-20
5kAG7h Very good article.Really looking forward to read more. Will read on


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku