zdjecia rodzinne

Makaron duszony z kalafiorem i brokułami


Składniki:

2 wiązki świeżych brokułów
1 kalafior
50dag ugotowanego makaronu
2 marchewki
2 łyżki masła
bułka tarta
kilka listków świeżej bazylii
olej
sól
pieprz

Wykonanie:

Brokuły i kalafior obrać z liści, odciąć końcówki łodyg, podzielić na różyczki zostawiając przy każdej z nich małą łodyżkę. Umyte marchewki pokroić w kostkę.
W dużym rondlu zagotować na dużym ogniu 2 litry lekko osolonej wody. Wrzucić do niej brokuły, kalafior i marchewkę. Gotować aż staną się kruche. Następnie brokuły i kalafior odcedzić i opłukać pod zimną wodą.
Na rozgrzaną patelnię z olejem, powrzucaj kolejno ugotowany makaron, brokuły, kalafior i marchewkę, podduś je przez ok.6 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć wszystko na talerz. Brokuły i kalafior polać zasmażką z masła i tartej bułki. Potrawę przed podaniem przybrać świeżymi listkami bazylii.


Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


lMvkolhTnh , 2018-12-20
Yuwj73 You ave made some really good points there. I looked on the net for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory