zdjecia rodzinne

Makaron z pieczarkami


Składniki:


30 dag ugotowanego makaronu (kolanka lub świderki)
25 dag pieczarek
2 łyżki oleju
10 dag sera mozzarella
4 pomidory
pęczek szczypiorku
Do smaku:
cukier
sól
pieprz

Wykonanie:

Szczypiorek drobniutko posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i przekroić na plastry. Podsmażyć je na oleju. Dodać ugotowany makaron i smażyć około 5 minut. Doprawić solą i mielonym pieprzem.
Pomidory sparzyć, obierać ze skórki i pokroić na ósemki. Doprawić do smaku solą, cukrem i mielonym pieprzem. Następnie wymieszać pieczarki z makaronem. Ser pokroić w dość grubą kostkę i dodaj do makaronu, dołożyć przyprawione pomidory i razem wymieszać. Przed podaniem danie posypać drobniutko posiekanym szczypiorkiem.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska