zdjecia rodzinne

Makaron z pieczarkami


Składniki:


30 dag ugotowanego makaronu (kolanka lub świderki)
25 dag pieczarek
2 łyżki oleju
10 dag sera mozzarella
4 pomidory
pęczek szczypiorku
Do smaku:
cukier
sól
pieprz

Wykonanie:

Szczypiorek drobniutko posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i przekroić na plastry. Podsmażyć je na oleju. Dodać ugotowany makaron i smażyć około 5 minut. Doprawić solą i mielonym pieprzem.
Pomidory sparzyć, obierać ze skórki i pokroić na ósemki. Doprawić do smaku solą, cukrem i mielonym pieprzem. Następnie wymieszać pieczarki z makaronem. Ser pokroić w dość grubą kostkę i dodaj do makaronu, dołożyć przyprawione pomidory i razem wymieszać. Przed podaniem danie posypać drobniutko posiekanym szczypiorkiem.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory