zdjecia rodzinne

Zapiekanka z ziemniaków


Składniki:

75 dag ziemniaków
2 duże cebule
3 serdelki
4 łyżki masła
¼ szklanki mleka
1 szklanka kwaśnej śmietany
mielony pieprz
sól
łyżka bułki tartej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę drobno posiekać. Połową ziemniaków przełożyć do grubo wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, posypać je cebulą i pieprzem, obłożyć plastrami serdelek i przykryć resztą ziemniaków.

Całość zalać śmietaną dokładnie wymieszaną z mlekiem, solą i pieprzem, posypać bułką tartą i wiórkami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać natką.



Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)