zdjecia rodzinne

Zapiekanka z ziemniaków


Składniki:

75 dag ziemniaków
2 duże cebule
3 serdelki
4 łyżki masła
¼ szklanki mleka
1 szklanka kwaśnej śmietany
mielony pieprz
sól
łyżka bułki tartej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę drobno posiekać. Połową ziemniaków przełożyć do grubo wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, posypać je cebulą i pieprzem, obłożyć plastrami serdelek i przykryć resztą ziemniaków.

Całość zalać śmietaną dokładnie wymieszaną z mlekiem, solą i pieprzem, posypać bułką tartą i wiórkami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać natką.



Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej