zdjecia rodzinne

Zapiekanka z ziemniaków


Składniki:

75 dag ziemniaków
2 duże cebule
3 serdelki
4 łyżki masła
¼ szklanki mleka
1 szklanka kwaśnej śmietany
mielony pieprz
sól
łyżka bułki tartej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę drobno posiekać. Połową ziemniaków przełożyć do grubo wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, posypać je cebulą i pieprzem, obłożyć plastrami serdelek i przykryć resztą ziemniaków.

Całość zalać śmietaną dokładnie wymieszaną z mlekiem, solą i pieprzem, posypać bułką tartą i wiórkami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać natką.



Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem