zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane serem i jajkami


Składniki:

10 dużych pomidorów,
1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
4 łyżki oleju,
2 cebule,
1 szklanka startego sera feta,
4 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól.

Wykonanie:

Pomidory przekroić na połówki. Wyjąć nasiona, posolić od środka i posypać zmielonym pieprzem. Pomidory ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence przez 10 minut. Wyjąć je z kuchenki i zostawić do wystygnięcia. W pozostałym oleju dusić drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodać starty ser feta. Wymieszać i dodać jajka pokrojone w drobną kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzieniem, przygotowanym w ten sposób, wypełnić pomidory i przed podaniem ułożyć na liściach sałaty.



Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory