zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane serem i jajkami


Składniki:

10 dużych pomidorów,
1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
4 łyżki oleju,
2 cebule,
1 szklanka startego sera feta,
4 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól.

Wykonanie:

Pomidory przekroić na połówki. Wyjąć nasiona, posolić od środka i posypać zmielonym pieprzem. Pomidory ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence przez 10 minut. Wyjąć je z kuchenki i zostawić do wystygnięcia. W pozostałym oleju dusić drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodać starty ser feta. Wymieszać i dodać jajka pokrojone w drobną kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzieniem, przygotowanym w ten sposób, wypełnić pomidory i przed podaniem ułożyć na liściach sałaty.



Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza