zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane serem i jajkami


Składniki:

10 dużych pomidorów,
1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
4 łyżki oleju,
2 cebule,
1 szklanka startego sera feta,
4 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól.

Wykonanie:

Pomidory przekroić na połówki. Wyjąć nasiona, posolić od środka i posypać zmielonym pieprzem. Pomidory ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence przez 10 minut. Wyjąć je z kuchenki i zostawić do wystygnięcia. W pozostałym oleju dusić drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodać starty ser feta. Wymieszać i dodać jajka pokrojone w drobną kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzieniem, przygotowanym w ten sposób, wypełnić pomidory i przed podaniem ułożyć na liściach sałaty.



Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: