zdjecia rodzinne

Krupnik jęczmienny.


Składniki:

2/3 woreczka kaszy jęczmiennej,
20 dag surowego boczku,
włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, biała część pora),
5 ziemniaków,
natka pietruszki,
sól,
majeranek.

Wykonanie:

Pokrojony drobniutko boczek zalać w garnku gotującą wodą, dodać
kaszę i poszatkowane (lub pokrojone w drobną kostkę) warzywa. Gotować na małym ogniu (około 20 minut).
Gdy kasza będzie miękka, wrzucić pokrojone w kostkę
ziemniaki, posolić, dodać łyżeczkę majeranku i gotować jeszcze kilka minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-04-20
Bardzo smaczny krupnik. Zamiast boczku użyłam 2 kotlety z karkówki.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)