zdjecia rodzinne

Zupa koperkowa


Składniki:

pęczek koperku,
1 łyżka masła,
1/2 l rosołu z koncentratu,
100g śmietany,
1 łyżeczka mąki,
wegeta,
4 łyżki makaronu nitki,

Wykonanie:

Rosół przyrządzić z koncentratu wg przepisu na
opakowaniu. Koperek posiekać, 3/4 podsmażyć w
łyżce masła, dodać do zupy. Śmietanę rozprowadzić z 1 łyżeczką mąki i
kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlać do garnka. Zupę
przyprawić wegetą, posypać pozostałym koperkiem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, włożyć
do zupy.


Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku