zdjecia rodzinne

Spaghetti szybkie


Składniki:

50 dag makaronu spaghetti
60 dag chudej mielonej wołowiny
szklanka soku pomidorowego
półtorej szklanki przecieru pomidorowego z kartonu
lub puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
duża czerwona cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 płaskie łyżki mąki
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
tymianek, bazylia
natka pietruszki
cukier, sól, pieprz
ewentualnie:
parmezan
Fix do spaghetti po bolońsku WINIARY

Wykonanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj mięso i Fix (przygotowany według przepisu na opakowaniu). Usmaż, cały czas mieszając. Gdy płyn odparuje, oprósz mąką, zalej sokiem pomidorowym, wymieszaj i zagotuj. Dodaj do tego przecier pomidorowy (lub rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem), roztarty czosnek i wszystkie przyprawy do smaku. Duś pod przykryciem.

Makaron ugotuj na półtwardo (al dente), dobrze odsącz, polej sosem i udekoruj natką oraz bazylią. Potrawę możesz także posypać łyżeczką tartego parmezanu i podawaj z surówką warzywną.


Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem