zdjecia rodzinne

Makaron zapiekany z jajkami


Składniki:

30 dag makaronu (np. kolanka, świderki),
Sól do smaku,
4 jaja ugotowane na twardo
2 dag tłuszczu (masło, oliwa – do wyboru),
1/8 l śmietany (8 łyżek)
1 żółtko
5-10 dag ostrego sera żółtego
pęczek posiekanego szczypiorku,
sól do smaku.

Wykonanie:

Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ugotowane jaja i dodać tłuszcz. Całość wymieszać, wyłożyć do żaroodpornego naczynia i zalać osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną. Posypać startym serem i wstawić na kilka minut do piekarnika, aby ser się lekko zrumienił. Przybierać szczypiorkiem. Podawać z surówką z pomidorów lub z zieloną sałatą.

Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka