zdjecia rodzinne

Faszerowane polędwiczki wieprzowe


Składniki:

250g polędwiczek wieprzowych
100g pieczarek
50g startego żółtego sera
1 cebula
150 ml śmietany 18%
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso pokrój w grube plastry. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki.
Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej śmietaną mięso i posyp je startym serem. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200 st.C.
10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane