zdjecia rodzinne

Faszerowane polędwiczki wieprzowe


Składniki:

250g polędwiczek wieprzowych
100g pieczarek
50g startego żółtego sera
1 cebula
150 ml śmietany 18%
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso pokrój w grube plastry. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki.
Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej śmietaną mięso i posyp je startym serem. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200 st.C.
10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku