zdjecia rodzinne

Faszerowane polędwiczki wieprzowe


Składniki:

250g polędwiczek wieprzowych
100g pieczarek
50g startego żółtego sera
1 cebula
150 ml śmietany 18%
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso pokrój w grube plastry. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki.
Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej śmietaną mięso i posyp je startym serem. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200 st.C.
10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej