zdjecia rodzinne

Zapiekane roladki z łososia


Składniki:

200g łososia (świeżego lub wędzonego)
150 ml śmietany 18%
100g pomidorów z puszki
100g mozzarelli
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz
2 ząbki zmiażdżonego czosnku

Wykonanie:

Łososia pokrój w plastry. W każdy plaster zawiń kawałek ziemniaka, mozzarelli i kawałek pomidora. Gotowe roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę, sól, pieprz i czosnek dokładnie wymieszaj i gotowym sosem zalej roladki. Piecz pod przykryciem 30 minut w temp. 200 st.C. 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby przyrumienić sos.

Kategorie: rybyzapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem