zdjecia rodzinne

Sałatka (pasta) z jajek i pora


Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo
1 duży por
1 łyżka majonezu
natka pietruszki
½ łyżeczki curry
sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i dość grubo posiekać. Por dokładnie umyć.
Białą część pokroić w cieniutkie talarki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry. Wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

Z tych samych składników można zrobić pastę.
Wystarczy produkty delikatnie zmiksować.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą