zdjecia rodzinne

Sałatka (pasta) z jajek i pora


Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo
1 duży por
1 łyżka majonezu
natka pietruszki
½ łyżeczki curry
sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i dość grubo posiekać. Por dokładnie umyć.
Białą część pokroić w cieniutkie talarki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry. Wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

Z tych samych składników można zrobić pastę.
Wystarczy produkty delikatnie zmiksować.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)