zdjecia rodzinne

Sałatka (pasta) z jajek i pora


Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo
1 duży por
1 łyżka majonezu
natka pietruszki
½ łyżeczki curry
sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i dość grubo posiekać. Por dokładnie umyć.
Białą część pokroić w cieniutkie talarki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry. Wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

Z tych samych składników można zrobić pastę.
Wystarczy produkty delikatnie zmiksować.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju