zdjecia rodzinne

Sałatka (pasta) z jajek i pora


Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo
1 duży por
1 łyżka majonezu
natka pietruszki
½ łyżeczki curry
sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i dość grubo posiekać. Por dokładnie umyć.
Białą część pokroić w cieniutkie talarki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry. Wymieszać i odstawić na parę minut do lodówki. Podawać z pieczywem.

Z tych samych składników można zrobić pastę.
Wystarczy produkty delikatnie zmiksować.


Kategorie: przekąskidla dziecisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci