zdjecia rodzinne

Zapiekanka tradycyjna


Składniki:

5 ziemniaków surowych lub ugotowanych
5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
szklanka mleka
margaryna do posmarowania formy

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry.
W natłuszczonej formie układać warstwami ziemniaki i jajka.
Każdą warstwę posypywać solą i pieprzem.
Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki.
Zalać szklanką mleka i zapiekać 30 minut (ziemniaki gotowane) lub 50 minut (ziemniaki surowe).

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą