zdjecia rodzinne

Zapiekanka tradycyjna


Składniki:

5 ziemniaków surowych lub ugotowanych
5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
szklanka mleka
margaryna do posmarowania formy

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry.
W natłuszczonej formie układać warstwami ziemniaki i jajka.
Każdą warstwę posypywać solą i pieprzem.
Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki.
Zalać szklanką mleka i zapiekać 30 minut (ziemniaki gotowane) lub 50 minut (ziemniaki surowe).

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej