zdjecia rodzinne

Bakłażan w cieście naleśnikowym


Składniki:

1 bakłażan
1 szklanka mąki
jogurt
1 cebula
1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka ostrej papryki chili
olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy.
Cytrynę obieramy i siekamy nożem.
Miksujemy jogurt z cytryną, cebulą i przyprawami.
Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę i ubijamy trzepaczką, żeby powstało ciasto gęstości ciasta naleśnikowego.
Bakłażan myjemy i kroimy na cienkie plastry.
Plastry bakłażana pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska