zdjecia rodzinne

Bakłażan w cieście naleśnikowym


Składniki:

1 bakłażan
1 szklanka mąki
jogurt
1 cebula
1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka ostrej papryki chili
olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy.
Cytrynę obieramy i siekamy nożem.
Miksujemy jogurt z cytryną, cebulą i przyprawami.
Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę i ubijamy trzepaczką, żeby powstało ciasto gęstości ciasta naleśnikowego.
Bakłażan myjemy i kroimy na cienkie plastry.
Plastry bakłażana pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Bitki

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)