zdjecia rodzinne

Bakłażan w cieście naleśnikowym


Składniki:

1 bakłażan
1 szklanka mąki
jogurt
1 cebula
1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka ostrej papryki chili
olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy.
Cytrynę obieramy i siekamy nożem.
Miksujemy jogurt z cytryną, cebulą i przyprawami.
Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę i ubijamy trzepaczką, żeby powstało ciasto gęstości ciasta naleśnikowego.
Bakłażan myjemy i kroimy na cienkie plastry.
Plastry bakłażana pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej