zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kapustą


Składniki:

30 dag mięsa mielonego
40 dag kapusty białej
1 jajo
łyżka tłuszczu
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody. Po odgotowaniu odcedzić wodę. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do mięsa mielonego. Połączyć razem.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.


Kategorie: mięsazapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: