zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kapustą


Składniki:

30 dag mięsa mielonego
40 dag kapusty białej
1 jajo
łyżka tłuszczu
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody. Po odgotowaniu odcedzić wodę. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do mięsa mielonego. Połączyć razem.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.


Kategorie: mięsazapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej