zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kapustą


Składniki:

30 dag mięsa mielonego
40 dag kapusty białej
1 jajo
łyżka tłuszczu
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody. Po odgotowaniu odcedzić wodę. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do mięsa mielonego. Połączyć razem.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.


Kategorie: mięsazapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)