zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i świeżego ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryz ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.





Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)