zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i świeżego ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryz ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.





Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju