zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i świeżego ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryz ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.





Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci