zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i świeżego ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryz ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.





Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem