zdjecia rodzinne

Camembert zapiekany z warzywami


Składniki:

1 zielona papryka
1 żółta papryka
4 pomidory
1 puszka fasoli konserwowej
1 puszka kukurydzy
2 serki camembert
3 łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz

Wykonanie:

Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem i dusić 3 - 4 minuty.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i wyjąć pestki.
Kukurydzę i fasolkę starannie osączyć, natkę posiekać.
Wszystkie warzywa i natkę połączyć, wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Ser pokroić w plasterki i ułożyć na jarzynach.
Zapiekać w gorącym piekarniku, aż ser się roztopi.
Podawać z pieczywem.



Kategorie: wegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą