zdjecia rodzinne

Camembert zapiekany z warzywami


Składniki:

1 zielona papryka
1 żółta papryka
4 pomidory
1 puszka fasoli konserwowej
1 puszka kukurydzy
2 serki camembert
3 łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz

Wykonanie:

Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem i dusić 3 - 4 minuty.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i wyjąć pestki.
Kukurydzę i fasolkę starannie osączyć, natkę posiekać.
Wszystkie warzywa i natkę połączyć, wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Ser pokroić w plasterki i ułożyć na jarzynach.
Zapiekać w gorącym piekarniku, aż ser się roztopi.
Podawać z pieczywem.



Kategorie: wegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe