zdjecia rodzinne

Karkówka z grila


Składniki:

1 kg chudej karkówki ,
3 ząbki czosnku,
5 łyżek musztardy francuskiej,
3 łyżki sosu sojowego,
3 łyżki miodu,
3 łyżki oleju sojowego,
łyżka octu winnego,
0,5 gałązki rozmarynu,
sól, pieprz,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżeczka majeranku.

Wykonanie:

Przygotować marynatę.
Rozgnieść ząbki czosnku, dodać musztardę, sos i olej sojowy, miód, ocet winny, majeranek, posiekany rozmaryn (może być też suszony).
Wszystkie składniki razem wymieszać.
Dodać mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Mięso oczyścić, umyć i pokroić na porcje.
Posmarować dokładnie marynatą kotlety z karkówki, przekładając na wszystkie strony, odstawić na 2-3 godziny. (Można też zostawić w lodówce na całą noc).
Piec na grillu z obu stron, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolnymi surówkami.




Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mirka , 2010-05-04
Karkówkę zastapiłam żeberkami. Goście byli daniem zachwyceni.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci