zdjecia rodzinne

Karkówka z grila


Składniki:

1 kg chudej karkówki ,
3 ząbki czosnku,
5 łyżek musztardy francuskiej,
3 łyżki sosu sojowego,
3 łyżki miodu,
3 łyżki oleju sojowego,
łyżka octu winnego,
0,5 gałązki rozmarynu,
sól, pieprz,
łyżka mąki ziemniaczanej,
łyżeczka majeranku.

Wykonanie:

Przygotować marynatę.
Rozgnieść ząbki czosnku, dodać musztardę, sos i olej sojowy, miód, ocet winny, majeranek, posiekany rozmaryn (może być też suszony).
Wszystkie składniki razem wymieszać.
Dodać mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Mięso oczyścić, umyć i pokroić na porcje.
Posmarować dokładnie marynatą kotlety z karkówki, przekładając na wszystkie strony, odstawić na 2-3 godziny. (Można też zostawić w lodówce na całą noc).
Piec na grillu z obu stron, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolnymi surówkami.




Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mirka , 2010-05-04
Karkówkę zastapiłam żeberkami. Goście byli daniem zachwyceni.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami