zdjecia rodzinne

Zapiekanka z grzybami


Składniki:

1 kg świeżych pieczarek
pieprz, estragon, kminek, sól
cebula
75 dag ziemniaków
tłuszcz do wysmarowania formy
2-3 łyżki oleju
siekana natka pietruszki
150 ml śmietany

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski.
Cebulę posiekać, udusić na tłuszczu, dodać grzyby i dusić na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy grzyby bedą już miękkie, dodać śmietanę, podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia i dodać siekaną natkę.
Ziemniaki ugotwać w osolonej wodzie.
Przecedzić pokroić w paski i ułożyć wastwami z grzybami na blasze.
Ostanią warstwą powinny być ziemniaki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Przed podaniem doprawić.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej