zdjecia rodzinne

Zapiekanka z grzybami


Składniki:

1 kg świeżych pieczarek
pieprz, estragon, kminek, sól
cebula
75 dag ziemniaków
tłuszcz do wysmarowania formy
2-3 łyżki oleju
siekana natka pietruszki
150 ml śmietany

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski.
Cebulę posiekać, udusić na tłuszczu, dodać grzyby i dusić na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy grzyby bedą już miękkie, dodać śmietanę, podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia i dodać siekaną natkę.
Ziemniaki ugotwać w osolonej wodzie.
Przecedzić pokroić w paski i ułożyć wastwami z grzybami na blasze.
Ostanią warstwą powinny być ziemniaki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Przed podaniem doprawić.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska