zdjecia rodzinne

Zapiekanka z grzybami


Składniki:

1 kg świeżych pieczarek
pieprz, estragon, kminek, sól
cebula
75 dag ziemniaków
tłuszcz do wysmarowania formy
2-3 łyżki oleju
siekana natka pietruszki
150 ml śmietany

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski.
Cebulę posiekać, udusić na tłuszczu, dodać grzyby i dusić na małym ogniu, stale mieszając.
Kiedy grzyby bedą już miękkie, dodać śmietanę, podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia i dodać siekaną natkę.
Ziemniaki ugotwać w osolonej wodzie.
Przecedzić pokroić w paski i ułożyć wastwami z grzybami na blasze.
Ostanią warstwą powinny być ziemniaki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Przed podaniem doprawić.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami