zdjecia rodzinne

Sałatka Agaty


Składniki:

300g piersi z kurczaka
przyprawa do gyrosa
1 cebula czerwona
2 średnie ogórki kiszone
ketchup
pól puszki kukurydzy konserwowej lub groszku
majonez
1/3 główki kapusty pekińskiej
sól

Wykonanie:

Pierś z kurczaka obsypać przyprawami, pokroić w kostkę i obsmażyć, ułożyć na dnie salaterki, następnie położyć warstwę cebuli, warstwę ogórków, ketchup, kukurydza (lub groszek), majonez, kapusta pekińska (wcześniej trzeba ją poszatkować, lekko posolić i zgnieść w rękach). Na wierzchu zrobić esy-floresy z ketchupu.



Kategorie: mięsaprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-06
Ja już wypróbowałam. Godne polecenia. Zapewniam.
Gość , 2010-05-06
ciekawe, trzeba będzie w weekend wypróbować


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Bitki