zdjecia rodzinne

Sałatka Agaty


Składniki:

300g piersi z kurczaka
przyprawa do gyrosa
1 cebula czerwona
2 średnie ogórki kiszone
ketchup
pól puszki kukurydzy konserwowej lub groszku
majonez
1/3 główki kapusty pekińskiej
sól

Wykonanie:

Pierś z kurczaka obsypać przyprawami, pokroić w kostkę i obsmażyć, ułożyć na dnie salaterki, następnie położyć warstwę cebuli, warstwę ogórków, ketchup, kukurydza (lub groszek), majonez, kapusta pekińska (wcześniej trzeba ją poszatkować, lekko posolić i zgnieść w rękach). Na wierzchu zrobić esy-floresy z ketchupu.



Kategorie: mięsaprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-06
Ja już wypróbowałam. Godne polecenia. Zapewniam.
Gość , 2010-05-06
ciekawe, trzeba będzie w weekend wypróbować


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem