zdjecia rodzinne

Ziemniaki zapiekane z dodatkami


Składniki:

1 kg ziemniaków
3 cebule
30 dag pieczarek
1,5 dag oleju
2 jaja
2 dag margaryny lub masła
7 g bułki tartej do formy
15 dag żółtego sera
sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem.
Następnie odcedzić i przetrzeć lub przepuścić przez maszynkę.
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć na oleju, wymieszać z ziemniakami, żółtkami, ubitą na sztywno pianą z białek, doprawić solą i pieprzem.
Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy.
Wyrównać powierzchnię, upiec w temp. 170 st przez około 20 minut. Posypać startym serem i zapiec.
Podawać z dowolnymi surówkami i sosami.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-06
super przepis dla początkującego dziecka chodź ja jestem w 1 gimnazjum
Gość , 2010-05-28
Pyszne. Rodzina zachwycona smakiem.
Herubinek , 2010-05-09
Ciekawy przepis. Do ulubionych.
Gość , 2010-05-06
Pyszny, tani i szybki obiadek. Zaserwowałam z mizerią ze śmietanką. Dziękuję za przepis.
Gość , 2010-05-05
Wypróbowałam. Ziemniaczki wspaniałe. Polecam.
Gość , 2010-05-05
super!!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane