zdjecia rodzinne

Scones (bułeczki) z serem i papryką


Składniki:

1 szklanka (200g) mąki kukurydzianej
2,5 szklanki (450-500g) mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
50g miękkiego masła
pół szklanki wody
2 jajka
1,5 szklanki śmietany
1 szklanka startego żółtego sera
1 papryczka chili drobno pokrojona lub 4 papryczki feferoni drobno pokrojone

dodatkowo masło do wysmarowania blaszki

Wykonanie:

Wysmaruj masłem blaszkę do mufinek. Mogą być również foremki do babeczek.

Wymieszaj wszystkie składniki. Podziel na porcje i wyłóż do blaszki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 225 stopni C przez ok 20-25 minut.

Scones (bułeczki) są najlepsze tego samego dnia - najlepsze jeszcze ciepłe:-)

Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy