zdjecia rodzinne

Ciasto czekoladowe


Składniki:

- 100 g masła roztopionego
- pół szklanki mąki
- 4 duże łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 jajka
- 1,5 szklanki cukru

Wykonanie:

Masło roztopić. Dobrze wymieszać mikserem cukier z jajkami (nie ubijać). Dodać do tego roztopione masło. Mąkę zmieszać z cukrem i kakao i wymieszać z jajkami i masłem.
Przelać ciasto do natłuszczonej (i obsypaną bułką tartą) tortownicy (średnica ok 30 cm).
Piec środkowej części piekarnika najpierw w temp. 150 stopni przez 20 min a potem w temp 175 stopni przez 10-15 min.

Ciasto podawać posypane cukrem pudrem lub z sosem waniliowym albo bitą śmietaną.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-12-28
Bardzo dobre ciasto.Polecam!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe