zdjecia rodzinne

Ciasto czekoladowe


Składniki:

- 100 g masła roztopionego
- pół szklanki mąki
- 4 duże łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 jajka
- 1,5 szklanki cukru

Wykonanie:

Masło roztopić. Dobrze wymieszać mikserem cukier z jajkami (nie ubijać). Dodać do tego roztopione masło. Mąkę zmieszać z cukrem i kakao i wymieszać z jajkami i masłem.
Przelać ciasto do natłuszczonej (i obsypaną bułką tartą) tortownicy (średnica ok 30 cm).
Piec środkowej części piekarnika najpierw w temp. 150 stopni przez 20 min a potem w temp 175 stopni przez 10-15 min.

Ciasto podawać posypane cukrem pudrem lub z sosem waniliowym albo bitą śmietaną.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


FuiuhMaQe , 2018-12-20
IVmiSn You made some really good points there. I looked on the web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this website.
Gość , 2012-12-28
Bardzo dobre ciasto.Polecam!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka