zdjecia rodzinne

Ryba po grecku


Składniki:

½ kg filetów rybnych
4 marchwie,
2 korzenie pietruszki,
połowa selera,
biała część pora,
kilka łyżek keczupu pikantnego,
pokrojony szczypiorek,
sól, pieprz do smaku,
mąka do obtoczenia filetów,
oliwa do smażenia.

Wykonanie:

Filety umyć i pokroić na kawałki. Posypać solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Warzywa umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka , wlać ½ szklanki wody, posolić do smaku i ugotować na pół miękko.
Kawałki fileta obtoczyć w mące i upiec na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka z warzywami wraz z olejem. Wymieszać razem i chwilę zagotować. Dołożyć posiekany drobno szczypiorek, wlać keczup i razem zagotować do zagęszczenia.
Podawać na ciepło lub zimno (wg uznania).


Kategorie: rybywegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Wreszcie znalazłam taki przepis na rybę po grecku, który jest podany w bardzo dokładny sposób. Teraz wiem jak zrobić. Dziękuję.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej