zdjecia rodzinne

Galaretka z kurczaka


Składniki:

2 szklanki mocnego rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)
gotowane mięso i warzywa (kawałek selera, 2 marchewki)z wywaru
natka pietruszki
2 łyżki żelatyny

Wykonanie:

Z kawałków obgotowanego kurczaka obierz mięso, a selera i marchewki pokrój w kostkę. W szklance zimnego rosołu drobiowego dokładnie wymieszaj żelatynę i zostaw na kilka minut.

Podgotowując pozostały wywar, wlej żelatynę i poczekaj, aż znów się zagotuje. Mieszając zestaw go z ognia i przestudź.

Do małych salaterek wlej po 2-3 łyżki przygotowanego wywaru, a gdy galareta zastygnie - ułóż warstwami mięso i warzywa. Posyp drobno pokrojoną natką. Zalej to pozostałym wywarem i zostaw w chłodnym miejscu do zastygnięcia.



Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane