zdjecia rodzinne

Galaretka z kurczaka


Składniki:

2 szklanki mocnego rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)
gotowane mięso i warzywa (kawałek selera, 2 marchewki)z wywaru
natka pietruszki
2 łyżki żelatyny

Wykonanie:

Z kawałków obgotowanego kurczaka obierz mięso, a selera i marchewki pokrój w kostkę. W szklance zimnego rosołu drobiowego dokładnie wymieszaj żelatynę i zostaw na kilka minut.

Podgotowując pozostały wywar, wlej żelatynę i poczekaj, aż znów się zagotuje. Mieszając zestaw go z ognia i przestudź.

Do małych salaterek wlej po 2-3 łyżki przygotowanego wywaru, a gdy galareta zastygnie - ułóż warstwami mięso i warzywa. Posyp drobno pokrojoną natką. Zalej to pozostałym wywarem i zostaw w chłodnym miejscu do zastygnięcia.



Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)