zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)