zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem