zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach